Opstart af “Spejlinger”

“Spejlinger” – Teater i kulturregion Vadehavet.

teaterBLIK har med et tilskud fra kulturaftalen fået en fantastisk mulighed for at lave et opsøgende og undersøgende arbejde i Varde, Esbjerg, Tønder med henblik på at skabe site specifik teater i de tre kommuner.
Hvert sted er helt sit eget, med sine kendetegn, historie, mennesker og kulturelle spor. Derfor må vi i første omgang bruge tid på at besøge egnene, møde mennesker, opholde os i naturen, besøge arkiver, kirker, strande, ådale, skove, byer, museer, kroer, plejehjem…. for at finde inspiration til et større projekt i 2018, som munder ud i en eller flere forstillinger i kulturregionen hvis alt går efter planen. Hvor de skal være, og hvordan de kommer til at udforme sig vil helt forme sig af vores researche og inspiration.

Derfor har vi den sidste tid tilbagelagt mange kilometer i bil, til fods og på cykel i de tre kommuner.
På havne, diger, gennem skove, langs åer, i byer, museer, kirker, arkiver…..
Vi har ladet os overraske af naturen, byerne, stemningerne, traditionerne og alle de små miljøer der findes i området. Vi har mødt søde og imødekommende mennesker. Vi er blevet udfordrede af de store afstande. Vi har tænkt, spillet musik, fotograferet, tegnet, læst og diskuteret.Nu er vi allerede blevet meget klogere, men det er også gået op for os hvor stor og overvældene denne opgave er. Vi er i kontakt med en rig og meget alsidig region der myldrer med historier, locations og mennesker der kan bruges til at skabe scenekunst udfra.
Men vi ønsker at dele disse erfaringer og spæde ideer med jer! Derfor vil vi invitere jer til at følge med i de oplevelser og den inspiration researcharbejdet på “Spejlinger” giver. Her vil vi lade jer være vidne til vores første spadestik, spæde improvisationer, scenografiske eksperimenter. Vi vil lade jer være en del af dialogen, og mødet mellem kunsten og historien.
Følg med her på siden eller på facebook.
Researcharbejdet omkring “Spejlinger” er støttet af Kulturregion Vadehavet.
Advertisement